Toijalan Pallon rutiini ratkaisi Urjalassa

TP-49 teki kaksi maalia Tuomas Kallioisen pitkien rajaheittojen jälkitilanteista.

Toijalan Pallo -49:n sekä naapurikunnan Urjalan Palloseuran edustusjoukkueet kohtasivat todella pitkän tauon jälkeen samalla sarjatasolla viime perjantaina.

Tauko on ollut niin pitkä, että sen pituutta ei tunnu kukaan muistavan. Tässä Tampereen piirin neljännen divisioonan jalkapallo-ottelussa ei kotikentästä eikä suurilukuisesta katsojien määrästä ollut Palloseuralle apua. TP-49 vei pinnat Akaaseen 2–3 (1–2) -vierasvoitolla.

Liekö kaksi peliä tätä ennen viikon sisällä tuntuneet kotijoukkueen jaloissa, mutta pelin hallinta avausjaksolla oli vieraiden. Atte Lindbäck toki vei Palloseuran johtoon 16 minuutilla. Siitä eteenpäin Topa pyöritti peliä haluamaansa tahtiin. Alakerrassa pari Toni NiskalaJukka-Pekka Jyrämö johti peliä mallikkaasti. Keskikentän laidoilla Ville Myllylä ja Tuomas Kallioinen loivat hyviä tilanteita kärjille. Villen meno vasemmalla tuotti useita vaaratilanteita vastustajan takalinjoille. Tuomaksen pitkillä rajaheitoilla alustettiin avausjakson kaksi maalia. Ensin Niskala kävi puskemassa tasoituksen 24. minuutilla. Tästä kuusi minuuttia, ja taas Tuoppi linkosi heittonsa rankkarialueelle. Kotijoukkueen maalivahdin Juho Laineen näpeistä pallo lipesi Myllylän päähän. Siinä taukonumerot, 1–2.

Voittomaaliksi osoittautunut Joonas Saariniemen osuma tuli jo 48. minuutilla. Vesa Pajula antoi määrämittaisen läpisyötön Saariniemell, ja maalivahti Laine epäröi ratkaisevasti vastaantulossaan. Saariniemelle osuma oli kauden neljäs. Tilanteessa Juho Laine myös loukkaantui jättäen maalin vartioinnin Tomi Koivulalle.

Janne Huttusen 75. minuutilla ampuman kavennusmaalin jälkeen Urjalan Palloseura sai kehitettyä kovaa painetta Topan maalille. Kahdesti pallo ammuttiin tolppaan. Muut ruuhkatilanteet vieraiden kokenut kaarti siivosi kauemmaksi.

Täysin pettyneenä ei urjalalaisyleisö katsomosta poistunut. Se sai nähdä, että kokemus vei tällä kertaa pidemmän korren. Aika ajoin nousijajoukkue kuitenkin haastoi kokeneet vieraansa. Kasperi Ojala oli kotijoukkueen selvä ykkönen. Loppuminuuteilla Kassu nousi tosissaan hätyyttelemään Tuomas Arvosen vartioimaa maalia. Mikko Alahäivälä oli etenkin pitkillä rajaheitoillaan uhkana Topan alakerralle.

Vaarallisen nopeana pidetty Otto Drude sai huomata, etteivät ”Tonto” Niskalaan pure samat kikat, mitkä viime kaudella viitosdivarissa onnistuivat.

UrPS:in valmentaja Esko Ojala (vas.) totuttelee nelosdivisioonan pelitahtiin. TP-49:n valmentajalla Antti Vallolla sen sijaan on kosolti kolmos- ja nelosdivisioonakokemusta.

Palloseuran hoilaava kannattajaryhmä on pienentynyt, eivätkä soihdutkaan enää pala. Laulua silti riitti ihan kiitettävästi. Palloseuran valmentajalla Esko Ojalalla oli päällimmäisenä kaksi murhetta.

– Tolpat olivat vieraiden hyviä kavereita. Tolkuttoman pitkä sairaslista ei meinaa lyhentyä.

Voittaja ansaitsi kuitenkin valmentajan mukaan voiton.

– Näki mikä merkitys on kokemuksella. Mutta sota jatkuu, ja me opettelemme tätä nelosessa pelaamista.

Toijalan keskusurheilukentällä joukkueet kohtaavat 17. elokuuta.

Ottelun varoitukset. U: M. Alahäivälä, Harri Helenius, Henri Ojala.

Urjalan urheilun monitoimimies ja ottelun kuuluttaja Tero Rajala jakoi tähdet Topan parhaille: 3 T. Kallioinen, 2 J-P. Jyrämö, 1 T. Niskala.