Ville Niinistö avaa Näkymän

Maa ja paikka on tämänkesäisen Nakyma‐ympäristötaidenäyttelyn teema. Näkymä 2013 ‐ympäristötaidenäyttely ja tapahtuma järjestetään 11. kerran Akaan Toijalassa Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa 29.6.‐31.8. Näyttelyyn osallistuu lähes kolmekymmentä koti‐ ja ulkomaista taiteilijaa, joiden uudet teokset syntyvät tarkoin valittuihin paikkoihin Nahkialanjärven ympäri. Taiteilijoiden seuraava työpaja, jonne myös ulkomaalaiset taiteilijat saapuvat rakentamaan teoksiaan, alkaa Toijalassa juhannuksen alusviikolla.

Kuvataiteilijat Mia Joki (vas.), Heini Nieminen, Anneli Korhonen ja Teijo Kokko Nahkialanjärven maisemissa.

Kuvataiteilijat Mia Joki (vas.), Heini Nieminen, Anneli Korhonen ja Teijo Kokko Nahkialanjärven maisemissa.

Teemalla Näkymän kuraattori Anna-Lea Kpperi haluaa pohtia sekä maataiteen että paikkasidonnaisen taiteen ajankohtaisia ja paikallisia kysymyksiä. Taiteilijat työstivät yhdessä teeman innoittamia teosehdotuksiaan kuraattorin järjestämässä kaksipäiväisessä työpajassa Akaassa jo helatorstaina ja lauantaina. Ympäristötaideluennolla taiteilijat pohtivat käsite‐ ja ympäristötaiteen sisältöjä ja sanomia. Näyttelyaluetta taiteilijat tutkivat etsien sopivia teosympäristöjä teoksilleen. Yhteiset keskustelut ja ryhmätyöskentely vauhdittivat teosten suunnittelua ja tuotantoa.

Näkymän 2013 avajaisia vietetään perjantai‐iltana 28. kesäkuuta. Näyttelyn avaa hankkeen suojelija ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr). Juhlapuheen pitää Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi helmikuussa nimitetty Minna Sirnö (vas). Avajaisohjelmassa on mm. performansseja, elävää musiikkia ja näyttelykierros, jolla taiteilijat itse kertovat teoksistaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?