Kevät tuli linnun siiven alta ja blondi vei rahat Kreikkaan

Eläkeliiton Akaan yhdistyksen kevätiltamista ei huumoria ja satiiria puuttunut. Aino Mäkisen runo keväästä herkisti mielen. Ja vilkaisu Sampolan ikkunasta ulos sai varmaksi, keväthän on jo pitkällä; tuuli heilutti hiirenkorvaisia koivuja, joiden takaa Nahkialanjärvi välkehti. Ja ken pitää voikukista, niitäkin alkaa olla jo riesaksi asti.

Vakavamman juonteen kevätiltamiin toi Eläkeliiton Jokioisten yhdistyksen puheenjohtaja Anja Nisula. Juhlapuhe oli poliittista satiiria parhaimmillaan.

– Eläkeläiset ovat tällä hetkellä suurin veronmaksajien joukko, ja sen kyllä tuntee nahoissaan. Toisen valtapuolueen edustaja Jouni Backman sanoi kerran aamutelevisiossa, että hallituksen painopistettä on siirretty vähäosaisille. Ja sen on kyllä huomannut. Muun muassa verotus on noussut ja hintoihin on tullut korotuksia. Yksin maitolitran hinta on noussut 20 prosenttia. Ja nousivathan eläkkeetkin muutamalla eurolla, avasi Nikula.

Anja Nisula noudattaisi mielellään opiskelijoidenkin kehotusta sivuun siirtymisestä. Hän lopettaisi mielellään verojen maksamisen ja siirtyisi kuluttamaan ansioitaan.

– Olemme luoneet hyvinvointivaltion, jossa elämme entistä vanhemmaksi, kulutamme entistä enemmän ja valitamme entistä kovempaa. Tämä on valtio, jossa mikään ei kenellekään riitä ja jossa ei näytä olevan kenelläkään edes hyvä olla.

Osansa saivat myös Kreikkaan annettavat tuet, tämän viikon tiistaina jo kuuma ajankohtainen aihe tämäkin.

– Suomalainen blondi lähti lomalle Kreikkaan. Siellä häntä palvelivat salskeat nuoret miehet, jotka samalla kuiskuttelivat kovaan: meillä ei ole yhtään rahaa. Totta kai kotona jo hemmotteluun tottunut blondi auttoi. Ja niin sitä on jaettu rahaa Kreikkaan, kertoi Nisula.

– Eipä silti, onhan meilläkin täällä hyvä olla. Joka paikkaan nousee yksityisiä hoitopaikkoja, joihin pääsee 80 euron päivämaksulla, Nisula jatkoi.

Satiiri jatkui Pirkko Mattilan kirjoittamassa pienoisnäytelmässä, jossa varakkaan ja juuri peruskorjatun talon (Sampola) isäntä etsi emännöitsijänsä kanssa taloon uutta emäntää. Kolme maailmaa nähnyttä hienohelmaa – monta kertaa naimisissa ollut, kulttuuria harrastava ja venäläinen – haastattelussa piipahti, mutta emännöitsijänsä isäntä pienen suostuttelun jälkeen valitsi. Aatelisiksi paljastuneiden onni jatkui vuoroin molempien kartanoissa elellen. Luonnerooleissa esiintyivät Akaan yhdistyksen hallituksen jäsenet.

Välillä laulettiin ja kuultiin lauluryhmän esityksiä. Myös senioritanssiryhmä oli harjoitellut uutta esitettävää. Kevätiltamat päättyivät arpajaisiin, jossa voittopöydästä päätellen lähes kaikki arvat voittivat. Aino Mäkisen sanoittama ja Antti Aholan säveltämä Jalannin laulu sai kuulijat miettimään jo kesää.

”Ilta on lämmin ja lämmin on tuuli,

sydänten äänen vain tuulonen kuuli.

Pellolla tuuti kultaista viljaa,

”rakas” sä kuiskaat hiljaa.”

36eläkeliitto-1 36eläkeliitto-2 36eläkeliitto-3 36eläkeliitto-4 36eläkeliitto-5

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?