Kaulakoru lähti tienkysyjien matkaan

Akaan Seudun toimitukseen otti yhteyttä akaalainen nainen, joka varoittaa Toijalassa liikkuneesta mustiin vaatteisiin pukeutuneesta naiskaksikosta. Kaksikko vei soittajalta tiistaina kultaisen kaulakorun keskellä päivää Toijalan Rauhanummella.

Naisista toinen oli huonolla suomella kysynyt tietä apteekkiin. Kysyjä oli antanut myös kynän ja paperin ohjeiden piirtämistä varten. Samalla paikalle oli ilmestynyt toinen nainen, joka oli taskusta siepannut narun ja kietonut sen akaalaisen käsien ympärille.

Toinen naisista oli vetänyt tienneuvojan puseron vetoketjun auki ja kiitokseksi ohjeista ryhtynyt kiinnittämään korua tämän kaulaan. Lisäksi naiset olivat työntäneet taskuun helyjä.

Naiset poistuvat vikkelästi paikalta, minkä jälkeen akaalainen huomasi, että kaulalla ollut kultaketju oli kadonnut. Akaalaisnainen lähti pyörällä tekijöiden perään keskustan suuntaan, mutta ei tavoittanut enää kaksikkoa. Akaalaisen mukaan kaksikko toimi niin järjestelmällisesti, ettei hän ehtinyt oivaltaa, mitä naiset ovat tekemässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?